39401
Book
In basket
Domowy wyrób sera / Ricki Carroll ; tłumaczenie Olga Konopińska. - Wydanie 6, poprawione. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2020. - 271, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków. Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia. Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki. `W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser. [https://lubimyczytac.pl].
Availability:
Czytelnia Olesno
Copies are only available in the library: sygn. 636/639/podr (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again